Mainokset

Nousukausi päivittää tiedot ajan tasalle

Ensitunnelmia

Aino Sepponen odotti innokkaana Nousukausi-seminaarin alkua. Kuvaaja: Ville Koivisto

Tampereen yliopiston Nousukausi-seminaarin salin aulassa on käynnissä kuumeinen hyörinä. Vaikka paikalle on saapunut yllättävän harvalukuinen joukko osallistujia, tunnelma on määrätietoisen keskittynyt ja korkealla. Onnistuimme tavoittamaan muutaman vieraan seminaarin alkutunnelmia kommentoimaan.

Tiedotusopin opiskelija Aino Sepponen on tullut seminaariin oppimaan uutta. Hän odottaa höyryävä kahvimuki kädessään innostuneena Nousukauden alkua.

– Olen kiinnostunut tieteen ja ammattijournalismin vuoropuhelusta, Sepponen toteaa.

Sepponen haluaa kuulla myös eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön puheen. Hänen mielestään vanhan liiton kokoomuslainen on nyt muuttanut kantaansa muuhun puolueeseen nähden, ja Sepponen odottaa Niinistön näkemystä talouden nykytilasta ja journalismin suhteesta siihen.

Heidi Keinonen toimii tutkijana ja tuntiopettajana Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella. Keinonen on tullut paikalle työnsä puolesta ja toivoo saavansa puheiden kautta kokonaiskuvan tiedotusalan nykytilasta.

– Haen virikkeitä opetustyöhön ja tietojen päivitystä alan tapahtumista, Keinonen kommentoi.

Hän odottaa mielenkiinnolla myös ammattitoimittajien puheenvuoroja verratakseen heidän näkemyksiään tutkijoiden tuloksiin alan kehityksestä.

Ville Koivisto

Mainokset
%d bloggers like this: