Mainokset

Taloustoimittajilla saattaa olla munat hukassa

Yleiskuva

Yleisössä mietittiin kuumeisesti, ovatko taloustoimittajien munat todella hukassa. Kuvaaja: Ville Koivisto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yleisö osallistui kiihkeästi seminaarin ensimmäisen osan puheenvuorojen kommentointiin. Esille nousivat eriävien mielipiteiden ja näkemysten puute talousjournalismissa ja taloustoimittajien mahdollinen ammattitaidon puute.

Ylen talousjournalisti Anne Kaikkonen arvioi vaihtoehtoisen näkemyksen hakemista talousuutisoinnissa vaikeaksi.

– Aika hyvin tunnetaan yleisellä tasolla, mitä mieltä tietyt talouden asiantuntijat ja muut henkilöt ovat, mutta toimittaja ei voi kiskoa mielipiteitä haastateltavista väkisin, Kaikkonen selitti.

Aikaisemmin muun muassa Taloussanomissa ja Kauppalehdessä taloustoimittajana työskennelleen Markku Hurmerannan mukaan talouselämässä on kyllä toisinajattelijoita, mutta vaihtoehtoisten lausuntojen käyttöä rajoittaa kiireen lisääntyminen toimituksissa.

Näkemystä toimittajien ammattitaidosta tentattiin yllättäen yleisöltä seminaaripuhujien leiristä käsin.

– Puuttuuko taloustoimittajilta ammattitaito, vai eikö heillä ole munaa käyttää sitä? tiedusteli tiedotusopin opiskelija Joonas Partanen.

Yleisössä istunut taloustoimittaja kommentoi, että toimittajakunnan ammattitaidossa saattaa olla toivomisen varaa. Talousuutisoinnissa on enemmänkin vaarana kulkeutua muiden mukana ja tehtailla tasapäistä uutismateriaalia. Toimitustyötä luonnehtii nykypäivänä kasvava kiire, ja ammattitaito on vaarassa hukkua uutistehtailun takia, yleisöstä kommentoitiin.

Ville Koivisto

Mainokset
%d bloggers like this: