Mainokset

Turun seminaari: lautakasa johdatti sivupoluille

Turun journalistiseminaarissa keskusteltiin muutama kuukausi sitten julkisuuteen nousseesta Matti Vanhasen lautakasakohusta. Kohu käynnistyi, kun Ylen Silminnäkijä-ohjelma väitti nimettömään lähteeseen nojaten Vanhasen saaneen ilmaiseksi rakennustavaraa omakotitalonsa rakennustyömaalle.

Silminnäkijä-ohjelman tuottaja Hannele Valkeeniemi ja nauhoituksen välityksellä Turussa puhunut tuottaja Ari Korvola kertoivat, että ohjelmasta tehtiin kymmenkunta rikosilmoitusta. Ohjelman varsinaisena aiheena oli korruptio, ei Vanhasen lautakasa. Lööppijournalismi kuitenkin nosti keskusteluun vain lautakasan.

Valkeeniemi totesi puheenvuorossaan, että lähdettä suojaava toimittaja joutuu helposti ikävään keskiöön. Valkeeniemi arveli, että Vanhanen olisi listinyt mediassa lautakasasta kertoneen lähteen, jos tämä olisi tullut julkisuuteen, ja Vanhanen painostikin toimitusta kertomaan lähteensä antamalla määräaikoja. Puheenvuorossa todettiin myös, että toimittajia vaivaa kova ammattikateus, jonka vuoksi Silminnäkijä joutui muussa mediassa silmätikuksi paljastuksensa vuoksi.

Lue Valkeeniemen ja Korvosen puheenvuoroista Qaikuun kirjoitetusta seminaarin liveraportoinnista.

Mainokset
%d bloggers like this: